nieuws

De EU komt in september met een voorstel voor gemeenschappelijke wetgeving inzake mobiele opladers

Diversiteit in telefoonoplader aansluitingen is sinds 2011 terug gedrongen, maar nu dringt de Europese Unie aan op een universele oplossing. De Europese Commissie, de uitvoerende tak van de EU, werkt momenteel aan een voorstel voor een gemeenschappelijke oplossing voor mobiele opladers, zo hebben bronnen aan Reuters verteld. Verwacht wordt dat het voorstel in september wordt ingediend.

De EU komt in september met een voorstel voor een gemeenschappelijke oplossing voor mobiele opladers
Apple zal hoogstwaarschijnlijk schade ondervinden van een dergelijke wetgeving. Volgens een onderzoek uit 2019, dat in opdracht van de EC is uitgevoerd, wordt in slechts 21% van de telefoons een Lighting-connector gebruikt, terwijl 79% micro-USB of USB-C is. De bron gaf niet meer details over het opstellen van de wetgeving, maar we weten al dat wetgevers in het Europees Parlement voor een gemeenschappelijke oplader hebben gestemd.

De belangrijkste redenen voor de eenmaking van de oplaadstandaarden zijn de impact op het milieu en het gebruiksgemak.

Apple heeft verklaard dat een universele oplossing “innovatie zou schaden” en “een berg elektronisch afval” zou veroorzaken als consumenten gedwongen zouden worden om over te schakelen op nieuwe opladers. Het bedrijf verklaarde ook dat de industrie van nature in de richting van een USB-C-oplossing gaat, zodat een directe regulering onnodig zou zijn.

bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *