nieuws

Vodafone groeit harder dan de markt

Voortdurende focus op de klant leidt wederom tot sterke Q3-resultaten

3 februari 2009 – Vandaag publiceert Vodafone Group Plc zijn ‘Interim Management Statement’ met de financiĆ«le resultaten over het kwartaal eindigend op 31 december 2008. Vodafone Nederland laat sterke resultaten zien, in lijn met de strategie om harder te groeien dan de markt.

De belangrijkste cijfers voor Vodafone Nederland op een rijtje:

– Operationele omzet van EUR 482,5 miljoen

– Het totale klantenbestand bedroeg 4.543.000 (YoY groei van ca.13% t.o.v. ca.7% marktgroei) waarvan 58,5% postpaid klant (abonnee) is.

– Het totaal aantal belminuten bedroeg 2.313 miljoen.

– De gemiddelde opbrengst per klant (ARPU) is EUR 35,30 per maand, met een postpaid ARPU van EUR 54,40 en prepaid ARPU van EUR 8,70.

Jens Schulte-Bockum, CEO Vodafone Nederland: “Ik ben erg blij met deze sterke resultaten. Het is goed om te zien dat het centraal stellen van klanten bij alles wat we doen, wordt beloond. We zijn hierdoor wederom harder gegroeid dan de markt. Maar, in tijden van economische crisis zullen klanten meer waar voor hun geld verwachten. En dat is precies wat wij gaan doen door, bijvoorbeeld bedrijven te helpen hun totale communicatiebehoeften te optimaliseren en integreren waardoor ze tijd en geld kunnen besparen. En consumenten kunnen binnenkort gratis mobiele internetapplicaties voor hun telefoon downloaden via onze Application Manager. Met goede aanbiedingen en een ‘meer voor minder’-insteek zal klantloyaliteit voor de komende periode ons speerpunt blijven.”

Over Vodafone Libertel B.V.:

Vodafone is een van de een van de grootste mobiele communicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van Vodafone Group, het meest toonaangevende mobiele communicatiebedrijf ter wereld met deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 27 landen in 5 continenten en proportioneel circa 289 miljoen klanten per 31 december 2008, alsmede meer dan 40 partner netwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *